2021 de yollarda olması beklenen otomobiller

Otomobil üreticileri Covid-19 un etkisiyle 2020 yılında kötü bir yıl geçiriyor olsalarda 2021 den umutlular. 2021-2022 yıllarında piyasaya sürecekleri araçları birer birer tanıtmaya devam ediyorlar.

2021 de sektörde büyük sürprizler ve ortaklıklar bekleniyor. Son yıllarda moda anlamında ortaya çıkan retroculuk otomobil sektörüne de yansımış durumda bunun en belirgin özelliği 1900 lerde kullanılan 1970 lerde bazı markalarda ortadan kalkan. Bmw, Mercedes ve bentley gibi ızgaralarla özdeşleşen firmaların dahi sadece sadece görsel olarak kullandıkları devasa ıszagaralar yeniden ortaya çıkmış gibi gözüküyor.

Bu makalemizde 2021 yılında yollarda olması bekelenen otomobillerin ne gibi yeniliklerle geldiklerini ve tahmini fiyatlarını sizler için derledik.

Cadillac Celestiq

Cadillac Celestiq 1

Yenilikler: Celestiq, büyük tekerlekleri ve bagajı yerine bir kapağı olan büyük, dört kapılı, dört kişilik, tam boyutlu bir elektrikli otomobil. Çok geniş arka koltukta tonlarca yönetici tarzı alana sahip el yapımı büyük bir turne olacak. Renkli bir cam tavan, ön camdan arka amaca doğru uzanır. Her ısmarlama sedan, akrilik dekora gömülü çiçek yaprakları gibi zengin detaylara sahip olacak. Celestiq, GM’nin zeminin altına yerleştirilen hızlı şarj edilebilir Ultium pilleri kullanan yeni BEV3 özel elektrikli araç mimarisine biniyor.

Değil: Tasarım Cadillac Escala konseptinden bazı ipuçları alır. Super Cruise gibi banner teknolojisi muhtemelen standart olacaktır.

Ne zaman çıkacak: 2022

Fiyatı ne kadar olacak: 200.000 $ (tahmini)

Mercedes-Benz S-Serisi

Yenilikler: Kod adı W223 olan yeni S-Serisi, Mercedes sedan amiral gemisinin önemli bir yeniden tasarımıdır. Dış kısımda gergin, zarif yüzey, uzun çizgi-aks oranı ve daha acımasız bir C sütunu bulunur. Önde, yüksek teknolojili dijital farlar yeni bir ızgarayı çevreliyor. Cömert yeni iç mekan, çarpıcı bir çizgi tasarımına ve iki ekrana sahiptir; sürücünün önündeki yatay olan, mevcut S-Serisi’nde kullanılana benzer ve Tesla boyutlu dikey ekran orta konsoldan yukarı doğru uzanır. Güç aktarma organları, yakın zamanda piyasaya sürülen 3.0 litrelik düz altı ve AMG tarafından geliştirilen ve her ikisi de 48 voltluk hafif hibrit sisteme sahip 4.0 litrelik V-8’i içerecek ve bir plug-in hibrit versiyonu olacak. Yeni S-Serisi aynı zamanda Seviye 3’ün otonom kabiliyetine de sahip olacak.

Ne değil: Tabii ki kanatlarda bir Mercedes-AMG versiyonu var. 4.0 litrelik V-8’in, dört tekerlekten çekişli ve içinde mevcut karbon fiber kaplamanın büyük beygir gücü versiyonunu bekleyin.

Ne zaman çıkacak: 2020 sonu

Fiyatı ne kadar olacak: 95.000 dolar (est)

Hyundai Prophecy Konsept otomobil

Hyundai Prophecy Concept

SEE ALL 13 PHOTOS

Yenilikler: Açıklamasının da ifade ettiği gibi, bu bir konsept otomobil ve asla sürmeyeceğiniz bir tasarım. Kanıt? Onun direksiyon simidi, çok yıllık bir rüya araba kalabalığını memnun eden ikiz oyun çubukları ile değiştirildi. Ancak adının Kehanet olduğuna dikkat edin ve bunun rastgele bir seçim olmadığından şüpheleniyoruz. Bu bir konsept, evet, ama aynı zamanda gelecekteki bir pil-elektrik üretim versiyonunu tahmin edebilecek bir şekil. En önemlisi, Hyundai’nin tasarımcıları, menzilini en üst düzeye çıkarmak için aero sürüklemeyi en aza indirmek için büyük uzunluklara gitti. Örneğin, çarpıcı bir şekilde Model 3 benzeri burnuna (çok noktalı “Piksel” farlar hariç) ve hava akışını mümkün olduğunca uzun süre bağlı tutmak için arkaya dikkatlice süpürüldü. Don’

Olmaz: Konsept otomobil olan Kehanet temiz bir kağıda kaleme alındı.

Ne zaman çıkacak: Yok

Fiyatı ne kadar olacak: Yok

Lexus IS

Yenilikler: IS, Lexus’un giriş seviyesi sedanının orta bisiklet yenilemesi, son olarak 2016’da revize edildi. Dışarısı kesinlikle farklı görünecek olsa da, daha fazla LS’den ilham alan stil ile, IS’nin temelleri, revize edilmiş süspansiyon ile de olsa aynı olacak ayarlama ve geliştirilmiş bir şasi. İç mekan da mevcut tasarım dilini yansıtacak şekilde güncellenecektir. Bu bir tekerlek tasarımı değil, bazı unsurlar tanıdık gelecek, ancak gösterge panosundaki ve bilgi-eğlence sistemindeki değişiklikler IS’ye içeride yeni bir görünüm kazandıracak.

Ne Değil: Güç aktarma organlarının aynı kalmasını bekliyoruz. Bu, temel modelde 241 beygir güç üreten 2.0 litre I-4, AWD versiyonlarında 260 beygir güç üreten 3.5 litre V-6 ve daha pahalı donanımlarda 311 beygir güç üreten yükseltilmiş 3.5 litre V-6 anlamına geliyor.

Ne zaman çıkacak: 2020 sonu

Fiyatı ne kadar olacak: 40.000 $ (est)

Subaru WRX Ve WRX STI

Yenilikler: Subaru’nun yaşlanan WRX ve WRX STI yüksek performanslı sedanları ölçeklenebilir Subaru Global Platform’a taşınır. Otomobillerin yeni temelleri ve yeniden tasarlanan üstyapısına rağmen, ralli esintili iki sedan, standart dört tekerlekten çekiş ve güçlü turboşarjlı düz dört motor gibi temel özellikleri koruyarak geçmiş WRX ve WRX STI modellerinin formülünü geliştirdi. Mevcut otomobilin 268 beygir gücündeki 2.0 litrelik dört silindirli motorunu, altı vitesli düz şanzımanla veya mevcut bir CVT ile eşleşen daha büyük, biraz daha güçlü 2.4 litrelik bir ünite ile takas etmek için değirmende çalışan WRX’e bakın. . Bu arada büyük kanatlı, sadece vites değiştiren WRX STI, kardeşinin 2,4 litrelik dört potunun yaklaşık 400 hp’lik bir varyantına sahip olacak.

Ne Değil: Hem platform hem de temel motor zaten diğer birçok Subaru ürününün temelini oluşturuyor.

Ne zaman çıkacak: 2021 Başı

Fiyatı ne kadar olacak: 30.000 $ (est)

Toyota GR86 (Toyobaru)

Yenilikler: Toyota ve Subaru, birlikte geliştirilen Toyota 86 ve Subaru BRZ’nin ikinci gelişinde büyük değişiklikler yapıyor. Yeni bir güç santrali, Subaru Ascent’te 260 hp ve 277 lb-ft yapan 2,4 litrelik turboşarjlı birimin en önemli başlıkları çalacak – gelecek iki kapılı 55 hp ve 122 lb-ft (!) Daha fazla olacak mevcut Toyobaru’dan daha. Yedek 86, Toyota’nın Gazoo Racing performans kolunu güçlendirmek için GR Supra’ya benzer GR86 olarak yeniden markalanacak. Toyota’nın, muhtemelen otomobil üreticisinin modüler TNGA platformunun bir versiyonu olan yeni darbeler için destek tedarik etmesi bekleniyor.

Ne Değil: Her ne kadar teyit edilmemiş olsa da, bu ikisinin manuel şanzıman seçeneğini elinde tutması için dua ediyoruz.

Ne zaman çıkacak: Yaz 2021

Fiyatı ne kadar olacak: 30.000 $ (est)

Mazda6

Yenilikler: Mazda 6 kural kitabını havaya uçurdu. Önden çekişli dört silindirli? Unut gitsin. Sonraki 6, arkadan çekilecek ve Skyactiv-X kıvılcım kontrollü sıkıştırma ateşlemesine ve bir süper şarj cihazına sahip tamamen yeni bir sıralı altı tarafından desteklenecek. Tamamen yeni sekiz ileri otomatik motor yedekleniyor ve Mazda’nın i-Activ dört tekerlekten çekiş sistemi sunulacak. Bu güç aktarma sistemi ilk önce kapıdan çıkacak olsa da, son patentler Mazda’nın ek tekerlek içi elektrik motorları ile gaz motoruna monte edilen bir elektrik motoru da dahil olmak üzere elektrifikasyon fikirleri üzerinde çalıştığını gösteriyor.

Ne Değil: Yeni 6’nın tasarımı, burada gösterilen Vision Coupe Concept tarafından önizlenen düz bir şekilde saklanıyor olabilir (aslında bir sedan veya modern pazarlamada dört kapılı bir coupe).

Ne zaman çıkacak: 2022

Fiyatı Fiyatı ne kadar olacak: 28.000 $ (tahmini)

BMW I4

Yenilikler: i4, BMW’nin orta büyüklükteki bir EV’deki ilk bıçağıdır ve ilk işi, Tesla Model 3’e kavga etmektir. Büyük böbrek ızgarasından korkak arka stop lambalarına kadar her şey yeni olacak. BMW, tam şarjla EPA tahmini 270 mil menzile sahip olacağını ve 4,0 saniyede 0’dan 60 mil / saat hıza çıkacağını açıkladı. İ4 ayrıca radar, lidar ve iltihaplı böbreklerin arkasına saklanan diğer sensörlerle (çoğunlukla) kendini sürmeye hazır olacaktır. Dörde kadar oturacak, BMW’nin swoopy Gran Coupe fastback stiline sahip olacak ve BMW’nin yeniden tasarlanan logosunu kullanan ilk otomobil olacak.

Sorun: BMW’nin i ve M markaları hala çabalarını birleştirmiyor, bu yüzden performans modelleri yok.

Ne zaman Çıkacak: 2022 Başı

Fiyatı Fiyatı ne kadar olacak: 55.000 $ (est)

Mercedes-Benz SL Serisi

Yenilikler: Super-Leicht köklerinden uzağa sürüklenen tamamen yeniden tasarlanan SL, performans markasının GT S, GT C ve GT R süper otomobilleri altındaki yeni nesil spor otomobil platformunun üzerine inşa edilmiş bir AMG olarak başlıyor. Kendini farklılaştıran SL, katlanabilir sert tavanlı bir tavan ve 2 + 2 oturma yeri alacak ve AMG GT roadster ile ölmekte olan S-Serisi Cabriolet arasındaki mesafeyi destekleyecek.

Olmaz: Turboşarjlı ve hafif hibrit inline-fours ve -six’lerden ikiz turboşarjlı ve hafif hibrit V-8’lere kadar bir dizi AMG motoru görev için sıralanmıştır. Hem arka hem de 4Matic + dört tekerden çekiş, GT’nin açık çift debriyajından ziyade dokuz ileri otomatik olarak sunulacak.

Ne zaman çıkacak: 2021 sonu

Fiyatı ne kadar olacak: 100.000 $ (tahmini)

Lucid Air

Yenilikler: Tesla Model S’yi ve Formula E’de kullanılan her pili oluşturan beyin güveninin çoğundan gelen Lucid Air, birçok yönden şu anda yaşlanan Model S’nin manevi halefidir. Araç, başlangıçta çift elektrikli motorlarından 1.000 hp (ve potansiyel olarak 1.200 hp) olan ve planlarda üç motorlu bir versiyona sahip bir teknoloji güç merkezidir. Önemli bir gelişme, motorlarının aktarma organlarını minyatürleştirerek yükselen 900 voltta çalışmasıdır. Sonuç, eski Mazda tasarım şefi Derek Jenkins tarafından yüce bir şekilde gizlenmiş, içinde beklenmedik bir yolcu odası.

Ne Değil: Lucid’in sıfırdan ilk teklifi olarak, ondan önce hiçbir şey paylaşmıyor.

Ne zaman çıkacak: Sonbahar 2021

Fiyatı ne kadar olacak: 60.000 $ (tahmini)

Mercedes-Benz EQS

Yenilikler: EQS, Daimler’in yeni modüler BEV mimarisini piyasaya sürmek üzere planlanan dört orta ila büyük boyutlu elektrikli aracın (iki araba ve iki SUV) ilki. Adından da anlaşılacağı gibi, bu bir S-Serisi’nin elektrik eşdeğeri olacak ve mevcut amiral gemisi Mercedes sedan ile kabaca aynı boyutta olacak. CLS ve AMG GT 4-Door’dan esinlenen sportif bir tavan çizgisine rağmen, BEV mimarisi, her bir aksta merkezi bir akü paketi ve motorlarla tanıdık kaykay formatını takip ediyor ve bu da yolcular ve eşyaları için önemli ölçüde daha fazla alan sağlıyor. Dramatik iç mekan, çizgiyi kapsayan ve orta konsola kadar uzanan tam genişlikte bir ekrana sahip.

Sorun : Çeşitli süspansiyon ve fren donanımı parçaları. Gömme kapı kolları ve yeni nesil MBUX sistemi yeni W223 S-Serisi ile paylaşılacak.

Ne zaman çıkacak: 2021

Fiyatı ne kadar olacak: 110.000 $ (est)

Audi TT E-Tron

Yenilikler: Audi’nin vites değiştirme öncelikleri, bildiğimiz gibi TT’yi öldürdü, ancak ikonik coupe, pil gücüyle ruh halinde yaşayacak. Audi ve Porsche büyük premium EV’ler için PPE platformu üzerinde çalışıyor olsa da Taycan’ın J1 platformu Porsche elektrikli spor arabalarını destekleyecek olsa da, Volkswagen’in MEB platformu TT E-Tron’u destekleyecek. MEB’nin çift motor kapasitesi Quattro elektrikli dört tekerlekten çekiş sağlayacak. Daha önce olduğu gibi, TT EV şık bir stil, pratik bir hatchback ve bir damla varyantına sahip olacak.

Olmaz: Yanma ön yüzü gibi, Audi TT E-Tron parçaları MEB platformundan ortak Volkswagens ile paylaşacak.

Ne zaman çıkacak: 2023

Fiyatı ne kadar olacak: 50.000 $ (tahmini)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir